1.12.2012

Η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19:00, πραγματοποίησε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση που περιέλαβε αφενός την παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας έργων των μελών της με τίτλο «Μεσσηνιακές Δημιουργίες» και, αφετέρου, την απονομή των βραβείων του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού «Νάκος Κληρόπουλος», προς τιμήν του πρώτου προέδρου της ΕΜΣ.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης έγινε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΕΜΣ κ. Αριστοτέλη Φράγκο και, στη συνέχεια, η κ. Ευαγγελία Καλεράντε, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε την ανθολογία.

Στο β’ μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα τρία βραβεία του 2ου λογοτεχνικού διαγωνισμού «Νάκος Κληρόπουλος», στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές Λυκείων της Μεσσηνίας, σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, των Τμημάτων της Καλαμάτας. Το Α΄ βραβείο έλαβε η φοιτήτρια Αντιγόνη Λασκαρίδου για το διήγημα «Άμμος», στην οποία απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα που συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, προσφορά της οικογένειας Κληροπούλου. Το Β΄ βραβείο έλαβε η μαθήτρια Βασιλική Δρούγα για το διήγημα «Έφυγες νωρίς» και το Γ’ βραβείο η μαθήτρια Βασιλική Πετροπούλου για το ποίημα «Χαμένη αγάπη». Για τα Β΄ και Γ΄ βραβεία απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα και δόθηκαν ως έπαθλο βιβλία της Ένωσης.

Ακολούθως, αναγνώστηκαν τα βραβευμένα έργα από την κ. Τόνια Παυλάκου-Χριστακοπούλου, φιλόλογο-Ειδική Γραμματέα της ΕΜΣ.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η κ. Γιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, φιλόλογος-Γεν. Γραμματέας της ΕΜΣ, ενώ την επιμέλεια της μουσικής παρένθεσης είχε η κ. Σόφη Τσόγκα.