ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤ΄ ΤΟΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Μ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΥΠΡΙΩΝ (Ε.Π.Ο.Κ.)

8.12.2016

           Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ., στην αίθουσα Μεσσάνα του Ξενοδοχείου Rex, στην Καλαμάτα, η  Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων πραγματοποίησε εκδήλωση για την παρουσίαση του ΣΤ΄ τόμου «Μεσσηνιακές Δημιουργίες» και για την αδελφοποίησή της με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων (ΕΠΟΚ).

Το πρόγραμμα περιέλαβε, στο πρώτο μέρος, την τελετή αδελφοποίησης της ΕΜΣ με τον ΕΠΟΚ, με καλωσόρισμα και ομιλία του Προέδρου της ΕΜΣ, Αριστοτέλη Φράγκου, καθώς και χαιρετισμό και ομιλία του Προέδρου του ΕΠΟΚ, Δρος Ηρακλή Ζαχαριάδη. Ακολούθησε μουσική παρένθεση με Κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος έγινε η παρουσίαση του ΣΤ΄ τόμου «Μεσσηνιακές Δημιουργίες». Προηγήθηκε σύντομη εισαγωγή από τον Πρόεδρο της ΕΜΣ, Αριστοτέλη Φράγκο και στη συνέχεια παρουσίασε το βιβλίο η Δρ Δήμητρα Σταθοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας. Ακολούθησε μουσικός επίλογος με Κυπριακά κάλαντα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τη φιλική τους συμμετοχή οι μουσικοί: Γιώργος Τσιλίκας - λαούτο, τραγούδι, Ευφραιμία Γιαννακοπούλου - βιολί, τραγούδι, Ζωή Δηλιγεράκη – σαντούρι, Έλενα Κίτσιου – κρουστά, Φλώρα Σωτήρχου – τραγούδι.

Συντόνισε η Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος, συγγραφέας, Γενική Γραμματέας της ΕΜΣ.

https://youtu.be/vnYrpzooAi8

          https://youtu.be/zxPSKtaZAKg